سعید یساقی،کارشناس مسائل پولی و بانکی
با وجود اینکه نمی توان تاریخ مشخصی برای قرض دادن بدون بهره یا همان قرض الحسنه در کشور تعیین نمود اما به نظر می رسد اولین تلاشها در ایجاد صندوقهای قرض الحسنه به ابتدای سالهای ۱۳۰۰ بر می گردد. صندوق های قرض الحسنه عمدتا با اهداف خیرخواهانه شروع به فعالیت کردند اما متاسفانه رفته رفته به دلایل مختلف از مسیر صحیح خود منحرف شدند، از سوی دیگر نظام بانکی نیز با فاصله گرفتن از نیازهای مردم، نتوانست آنچنان که باید این خلا را پر نماید، در این راستا و با توجه به ضرورت این امر بانک قرض الحسنه مهر ایران در سال ۱۳۸۶ و با حمایت ۱۰ بانک بزرگ کشور پا به عرصه ی بانکداری کشور نهاد .
تمامی منابع و تسهیلات این بانک به صورت قرض الحسنه و بدون دریافت سود می باشد . به دلیل رقابت بانک ها در دادن سود بیشتر به سپرده ها در سالیان قبل و سپس کاهش نرخ سود در سالهای اخیر، همچنین کاهش ارزش پول ملی، متاسفانه ذائقه مردم تا حدودی تغییر نموده است و آنها کمتر سرمایه های خود را در بانکها نگهداری می نمایند که این امر در کنار مسئله تورم که از مشکلات دیرپای اقتصاد ایران می باشد.
با توجه به رشد درخواست ها و استقبال از عملکرد بانک قرض الحسنه مهر ایران در حوزه دریافت تسهیلات و تاثیر فناوری بر صنعت بانکداری به عنوان یکی از زیرساخت های مهم در توسعه و ارائه خدمات با کیفیت به مشتریان و با توجه به فعالیت تنها ۲۷ شعبه در استان تهران از ۵۳۰ شعبه بانک در سراسر کشور ، این استان به عنوان یک استان پیشرو در سال ۱۳۹۸ اقدام به پرداخت بیش از ۲۰۰ فقره تسهیلات به بازنشستگان محترم نیروهای مسلح بدون مراجعه به شعب و تنها بر بستر الکترونیک نمود.
نظر به وظیفه بانکداری در دنیای رقابتی امروز و با توجه به گام دوم انقلاب اسلامی، ضمن چابک سازی نظام بانکی، نزدیک تر شدن به مردم و مشتریان و تنوع بخشی به راه های ارتباطی با آن ها اهمیت ویژه ای دارد. در این راستا بانک قرض الحسنه مهر ایران با ارائه طرح های جدید از جمله خدمت کالاکارت به جامعه جهت رفع نیاز به خرید اقساطی و مطمئن توانست خود را به عنوان یکی از بانکهای پیشرو در این زمینه به اثبات برساند که سهم استان تهران جذب معتبرترین پذیرندگان طرف قرارداد ازجمله شرکتهای اسنوا -امرسان-پاکشوما-گلدیران-جانبو-رفاه-هفت-هایپر فامیلی و... جهت ارائه خدمت در سراسر کشور بود.
استان تهران تفاهم نامه های متعدد همکاری در حوزه های مسئولیت اجتماعی با نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره) ، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ،بنیاد برکت ، شرکتهای بیمه و ... منعقد کرده که از آن جمله می توان به تفاهم نامه همکاری جدید به ارزش بیش از ۴ هزار میلیارد جهت پرداخت تسهیلات به مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و خرید قطعات یدکی توسط رانندگان محترم تاکسی با همکاری شرکت ایساکو در آخرین ماه سال ۱۴۰۰ و آغاز پرداخت آن اشاره کرد. این در حالی است که بسیاری از بانک ها از هر نوع پرداختی در ماههای پایانی سال خودداری می کند.
لازم بذکر است استان تهران با جذب بیش از 287هزار مشتری جدید و پرداخت بیش از 237هزار فقره تسهیلات (به ارزش 50 هزار میلیارد ریال) در سال ۱۴۰۰ که 2463 فقره (در حدود 2 هزار میلیارد ریال) آن تسهیلات ازدواج بوده و با در اختیار داشتن در حدود 119هزار میلیارد ریال منابع، رتبه اول در کشور را در اختیار دارد که همه این موارد از برکت قرض الحسنه و عمل به آیه شریفه «مَنْ ذَا الَّذِی یُقْرِضُ اللّه قَرْضا حَسنا فَیُضاعِفَهُ لَهُ» است.
نظر شما